Серия F Перисталтичната помпа има постоянен дебит, от 0,5-1,1-2,2 -3,3 и 6 l / h при 1bar , 230V или 24Vac /Vdc или 12Vdc със Santopren® или силиконов шлаух. Шлауха е свързан към външната фитинги със SS скоби. Капакът е застопорен на корпуса с 3 винта, върху него има жлеб за допълнителна опора на вала. Хидравличната част не зависи от типа на двигателя и може да се доставя отделно. Междуосни отвори: 42 мм ; дебелина на панела за закрепване от 1 до 4 мм.

Серия F-T Същите характеристики като перисталтичната помпа от серия F с захранване 230V с контрол на потока чрез настройка на таймера на потенциометъра между 0 ÷ 7 сек.

Дебит: 0,5 – 6 l / h; 1 бара

Серия B-FCD Перисталтична помпа с интегрален CD метър за следене на концентрацията на почистващия препарат в миещите системи, помпата автоматично поддържа желаната концентрация на почистващия препарат в съответствие с избраната от потребителя зададена точка. Директна функция и при поискване, обратна функция. Работен диапазон 400 ÷ 20000 μS. LED индикатор за включване на помпата. Доставя се с комплект аксесоари за почистващи препарати и сонда за проводимост. Предлага се с подвижен захранващ кабел.
Дебит : от 1 до 12 л/ч
Налягане : от 1 до 3 бара
Опция : 12 или 24Vdc/Vac
Серия B-F Перисталтична помпа с постоянен поток. Захранване 230V Предлага се със сменяем захранващ кабел.

Серия B3-V Перисталтична помпа с регулиране на дебита от 10 до 100%. Дебитът се контролира, като се регулира оборотите на двигателя 90 ÷ 260 V с помощта на потенциометър, поставен на предната част на помпата. Предлага се ( отделно) със сменяем захранващ кабел.

Дебит : от 1 до 12 л/ч
Налягане : от 1 до 3 бара
Опция : 12 или 24Vdc/Vac

Серия BH3-V Перисталтична помпа с контрол на дебита, маркучи от Nеоprene®, Santoprene®, Silicone и Tygon LFL. Помпата се доставя с 4 mt смукателен маркуч. Филтър на вход и инжекционен клапан се доставят отделно . Универсално захранване 260Vac. Дебит: 1 – 100 l / h; 3 – 1 бар. Темпоризиран контрол на дебита през потенциометър.

Самозасмукваща перисталтична помпа без уплътнения. В размери N2 – N4, роторът се поддържа от преоразмерени сачмени лагери, разположени в корпуса на помпата; в размери N5 – N10, роторът се поддържа от лагери за високо натоварване. Течностите се транспортират през шлауха и не влизат в контакт с металната част. Две ролки, монтирани на ротора, притискат гъвкав шлаух в патентован концентричен водач и притискат за ротацията съдържанието на шлауха (изпомпваната течност) от смукателната към изпускателната страна. Чрез последващото отваряне на шлауха се създава вакуум от страната на засмукване, чрез който се получава непрекъснато зареждане.

Max дебит: 60 m3/h ;

Max налагане на изход: 8 bar;

Maкс. температура на течността: 100°C;

Maкс. засмукване: 0,8 bar;

Max вискозитет: 150.000 cps;

Maкс. съдържание на тв.частици: 60% об.;

Maкс. размер на тв.частици: 60 mm;

Maкс. дължина на фибрите: 100 mm.

Като водещ производител на новаторски помпи с шлаух, VALISI разработи интелигентно решение за по-лесен и бърз процес на почистване на място.
VALISI е проектирал уникален ротор, който специално отговаря на изискванията на клиентите от хранително-вкусовата, козметичната и фармацевтичната промишленост. Новите помпи VALIPI FPSH CIP вече по избор се предлагат с „CIP ротор“, предназначен за бърз и ефективен процес на почистване на място.
Благодарение на тази патентована система, потребителят може лесно да изтегли притискащите обувки, като просто завърти вала на помпата в обратна посока (½ оборот). По този начин маркучът се освобождава от затягащия ефект на притискащите обувки, което дава възможност за почистване и стерилизация на системата без по-нататъшно действие върху помпата. Благодарение на тази функция, се спестява време и постига максимална ефективност в процеса.
Роторът е проектиран с няколко движещи се части, поради което изисква минимална поддръжка и осигурява максимална производителност и време за производство.
Помпи с шлаух VALISI са подходящи за прехвърляне на всички видове течности: вискозни, абразивни, корозионни и влакнести с частици.
Едно от основните предимства на тази технология е липсата на срязване или увреждане на изпомпваната течност, като същевременно се поддържа високо ниво на хигиена. Само вътрешната повърхност на маркуча е в контакт с изпомпваната течност.

Шлауха се изработват от NR FDA, EPDM FDA, или NBR FDA, които отговарят на EC 1935/2004 и FDA

CIP ротор се предлага за няколко модела, при дебити от 0.5 до 10м3/ час при макс налягане 15 бара.